تعمیر سی پی یو گوشی
سی پی یو به منزله مغز گوشی است و نظارت بر عملکردهای قطعات مختلف بر عهده آن است به همین خاطر، تعمیر سی پی یو گوشی در پی خرابی آن به انتخاب تعمیرکار حرفه ای و کاربلد نیازمند است. این قطعه داخل گوشی نصب میشود و تا زمانی که آن را باز نکنید نمیتوانید سی پی یو دستگاه خود را ببینید. به همین دلیل ما در اسمارت سرویس به شما عزیزان توصیه میکنیم که اگر فکر میکنید سی پی یو دستگاه شما با مشکل مواجه شده است، به جای آنکه خودتان اقدام به باز کردن گوشی کنید برای تعمیر سی پی یو به یکی از مراکز مجاز تعمیر موبایل بروید. شایان ذکر که عیب یابی موبایل در اسمارت سرویس به صورت رایگان انجام میپذیرد و پس از اعلام هزینه به کاربر و موافقت او، تعمیر سی پی یو گوشی صورت میگیرد.
پیش از آنکه به تعمیر سی پی یو بپردازیم لازم است بد نیست کمی با این قطعه آشنا شوید تا بدانید وظیفه این قطعه در گوشی موبایل دقیقاً چیست. با اسمارت سرویس همراه باشید. 📲 تعمیر و تعویض ال سی دی گوشی شیائومی در تهران ✔️✨
سی پی یو گوشی چیست؟ و چه کاری انجام میدهد؟
سی پی یو مخفف Central Processing Unit است که به عنوان مغز دستگاه شناخته میشود. سی پی یو بخشی از سخت افزار گوشی است که همان واحد پردازش محسوب میشود و مسئول اجرای عملیات پردازشی و محاسبانی در گوشی است. به طور خلاصه، سی پی یو در گوشی موبایل مسئول انجام عملیات محاسباتی، مدیریت سخت افزار و اجرای برنامه ها است.
زمانی که شما به گوشی دستوری را میدهید، این دستور از قسمت های مختلف گوشی به سی پی یو میرسد و در آنجا اطلاعات مورد پردازش قرار میگیرند. سی پی یو پس از پردازش این داده ها، اطلاعات مربوط به انجام دستوری را شما اراده داده اید به بخش های لازم صادر میکند و شما نتیجه آن را در بخش مربوط به مشاهده کردن، میبینید.
وظیفه اصلی سی پی یو چیست؟
اجرای برنامه ها
مدیریت منابع
پردازش داده
مدیریت ترتیب اجرا
کنترل سخت افزار
مدیریت توان
افت سرعت
گرمای بیش از حد
کاهش طول عمر باتری
عدم سازگاری نرم افزاری
نیاز به به روزرسانی
مشکلات ارتباطی
رابط های ارتباطی
کدک های صوتی و تصویری
حفظ امنیت
پردازش گرافیکی
آپدیت و به روزرسانی
مدیریت حافظهCache
معماری شبکه
اجرای برنامه ها: سی پی یو مسئول اجرای برنامه ها و نرم افزارهای موجود در گوشی موبایل است. زمانی که شما یک برنامه را باز میکنید، سی پی یو آن را اجرا میکند و به اجرای دستورات مربوطه میپردازد.
مدیریت منابع: یکی دیگر از وظایف سی پی یو مدیریت منابع سخت افزاری گوشی است. این عمل شامل مدیریت حافظه، شبکه، دستگاه های ورودی و خروجی در گوشی میشود.
پردازش داده: همچنین سی پی یو وظیفه پردازش داده های مختلف را دارد که شامل عملیات ریاضی، منطقی، رمزنگاری، فشرده سازی و سایر عملیات پردازشی بوده که برای اجرای برنامه ها و عملکرد گوشی لازم است.
مدیریت ترتیب اجرا: علاوه بر این سی پی یو مسئول مدیریت ترتیب اجرای دستورات است و به معنای تعیین کردن این است که کدام برنامه یا فرآیند باید در هر لحظه اجرا شود و این اجرا به چه ترتیبی باشد.
کنترل سخت افزار: سی پی یو وظیفه کنترل و مدیریت سایر قطعات سخت افزاری گوشی مانند صفحه نمایش، دوربین، حسگرها و ماژول های ارتباطی را نیز بر عهده دارد.
مدیریت توان: از سوی دیگر این قطعه مسئول مدیریت توان و مصرف انرژی در گوشی است که شامل کنترل و مدیریت استفاده از باتری، تنظیم بازده مصرف انرژی و مدیریت حالت های مختلف انرژی است.
رابط های ارتباطی: سی پی یو نیز برای مدیریت رابط های ارتباطی در گوشی موبایل، مانند شبکه همراه، وای فای، بلوتوث و NFC (Near Field Communication) مسئول است.
کدک های صوتی و تصویری: این قطعه سخت افزاری برای پشتیبانی و پردازش کدک های صوتی و تصویری مورد استفاده در گوشی موبایل، مانند MP3، AAC، H.264 و MPEG-4، کاربرد دارد.
حفظ امنیت: جالب است بدانید که سی پی یو باید مسئولیت حفظ امنیت دستگاه را بر عهده داشته باشد که شامل رمزگذاری و رمزنگاری اطلاعات، تشخیص نفوذ و محافظت در برابر نرم افزارهای مخرب و ویروس ها است.
پردازش گرافیکی: برخی از سی پی یوهای موبایل دارای واحدهای پردازش گرافیکی (GPU)هستند که برای پردازش و نمایش گرافیک های پیچیده، بازی ها و ویدئوها استفاده میشود.
آپدیت و به روزرسانی: همچنین مسئولیت اجرای عملیات آپدیت و به روزرسانی سیستم عامل و نرم افزارها را بر عهده این قطعه است.
مدیریت حافظهCache: سی پی یو حافظه Cache را مدیریت میکند. حافظه Cache به عنوان یک حافظه سریع در نزدیکی سی پی یو قرار دارد و برای ذخیره کردن داده ها و دسترسی سریعتر به آنها استفاده میشود.
معماری شبکه: در برخی از موارد، سی پی یو مسئولیت معماری شبکه در گوشی موبایل را بر عهده دارد، از جمله مدیریت و تحلیل داده های شبکه و مدیریت ارتباطات بین دستگاه و شبکه.
این فهرست تنها برخی از وظایف سی پی یو در گوشی موبایل را پوشش داده است و وظایف دقیق میتوانند با توجه به مدل و نوع گوشی موبایل متفاوت باشند.
چه مشکلاتی برای سی پی یو ممکن است به وجود بیاید.
به دلیل گستردگی مدل های مختلف گوشی و نیز سی پی یوهای آن، مشکلاتی که ممکن است برای این قطعه به وجود بیاید، بسیار گسترده و متنوع است. به همین دلیل نمیتوان فقط چند مورد را نام برد و به آن اکتفا کرد. با این حال بعضی از مشکلاتی که بیشتر در مورد سی پی یو بروز پیدا میکند، در ادامه با شما در میان گذاشته شده است.
✔️ مشاهده کنید: تعمیر رم گوشی 👉
مهمترین مشکلات رایج در سی پی یو گوشی موبایل
افت سرعت: اگر سی پی یو شما از انواع قدمی آن باشد یا شما یک مدل کم توان آن را انتخاب کرده باشید، در صورتی که چند برنامه را همزمان با هم باز کنید، سی پی یو دچار اختلال میشود و شما با افت سرعت قابل توجهی رو به رو میشوید.
گرمای بیش از حد: اگر به سی پی یو بار زیادی را تحمیل کنید، بسیار گرم میشود و اصطلاحاً داغ میکند. این مسئله علاوه بر آنکه باعث کوتاه شدن عمر مفید سی پی یو میشود میتواند سایر قطعات دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد و به آنها آسیب برساند. بیشترین قطعه ای که در اثر گرما آسیب میبیند باتری گوشی شما است و شما مجبور به تعمیر و تعویض باتری گوشی خود، زودتر از موعد خواهید شد. برای رفع این مشکل یا سی پی یو خود را ارتقاء دهید یا اینکه از وارد کردن بار اضافی به سی پی یو خودداری کنید همچنین میتوانید از خنک کننده های داخلی استفاده کنید.
کاهش طول عمر باتری: اگر یک پردازنده با کارایی پایین داشته باشید، قطعاً قدرت مصرف الکتریکی بالایی خواهد داشت. درنتیجه برای تامین این نیاز به باتری فشار وارد میکند. این فشار به باتری شما آسیب میرساند عمر آن را کوتاهتر میکند.
عدم سازگاری نرم افزاری: ممکن است برخی از نرم افزارها با سی پی یو گوشی شما سازگاری نداشته باشند که در اینصورت مشکلاتی مانند تنظیمات نادرست، قفل شدن یا کرش شدن برنامه ها پیش خواهد آمد.
نیاز به به روزرسانی: در صورتی که سی پی یو گوشی شما قدیاست ممکن است نتواند برخی از برنامه ها را پشتیبانی کند و شما قادر نباشید از امکانات جدیدی که برای تلفن های همراه وجود دارد استفاده کنید.
مشکلات ارتباطی: در برخی مواقع، سی پی یو ممکن است با مشکلاتی در ارتباط با دستگاه های دیگر، از جمله شبکه، وای فای، بلوتوث و سنسورها مواجه شود.
این مشکلات فقط برخی از اتفاقاتی است که میتواند به واسطه سی پی یو ایجاد شود و کاملاً به نوع سیستم و سخت افزار مورد استفاده گوشی شما وابسته است.
علائم خرابی سی پی یو چیست؟
وجود چندین علائم ممکن است نشان دهد که سی پی یو موبایل شما خراب شده است. در ادامه برخی از رایج ترین نشانه های خرابی سی پی یو به شما معرفی شده اما لازم است در نظر داشته باشید که برخی از این علائم مثل گرم شدن موبایل میتواند به جز خرابی سی پی یو به قطعه ای دیگر مثلاً باتری ربط داشته باشد.
بالا نیامدن یا قطع و وصل شدن ناگهانی موبایل: ممکن است موبایل شما عملکرد خوبی نداشته باشد و پس از روشن شدن اصطلاحاً بالا نیاید یا اینکه در حین استفاده از گوشی، ناگهان موبایلتان خاموش شود.
کند شدن بیش از اندازه موبایل: اگر موبایل شما به طور قابل توجهی سرعتش کند شده توصیه میکنیم برای تعمیر سی پی یو گوشی خود اقدام کنید.
گرم شدن بیش از حد: زمانی که از گوشی خود استفاده معمولی میکنید و برنامه های سنگین مثل بازی مورد استفاده قرار نگرفته اند، دقت کنید ببینید که گوشی شما تا چه اندازه گرم میشود. اگر میزان گرمایش آن بیش از حد بود نشانه خوبی نیست و یکی از قطعات که میتواند سی پی یو باشد، دچار آسیب شده.
خطاها نرم افزاری: اگر نرم افزارهای شما به درستی نصب شده اند و به روز رسانی آنها نیز موفقیت آمیز بوده و با اینحال با خطاهای پی در پی مواجه میشوید، سی پی یو گوشی شما با مشکل رو به رو است.
مراحل تعمیر سی پی یو گوشی موبایل
در ابتدای این مطلب عنوان شد که کارشناسان اسمارت سرویس توصیه میکنند که برای تعمیر سی پی یو گوشی خود به مراکز معتبر مراجعه کنید و شخصاً اقدام به تعمیر یا تعویض آن نکنید. در اینجا مراحل تعمیر این قطعه برای شما آورده شده تا با فرایند تعمیر سی پی یو گوشی آشنا شوید و بدانید چرا برای تعمیر این قطعه نیاز است که به یک متخصص مراجعه کنید. تعمیر این قطعه طبق مراحل زیر صورت میگیرد:
عیب یابی دستگاه
پیش از هر اقدامی کارشناسان اسمارت سرویس اقدام به عیب یابی رایگان گوشی موبایل میکنند که این کار با به روزترین تجهیزات انجام میشود. پس از انجام تست های مختلف مطئن میشوند که سی پی یو دچار مشکل شده است.
بازکردن گوشی
پس از عیب یابی، گوشی خاموش میشود و در صورت امکان باتری از آن خارج میشود. سپس گوشی باز شده و قطعات لازم از آن جدا میشوند تا سی پی یو دیده شود. برای این کار، تکنسین نیاز به ابزار مناسب و آشنایی با مونتاژ و دیسمانتاژ قطعات موبایل دارد.
جدا کردن سی پی یو و نصب مجدد آن
پس از باز کردن گوشی، سی پی یو با دقت از مادربورد جدا میشود. این کار نیازمند مراقبت و دقت بالایی است تا قطعات دیگر خراب نشوند. پس از جدا شدن سی پی یو از مادر بورد، این قطعه مورد بررسی قرار میگیرد تا ایراد آن مشخص شود. همچنین اتصالات آن تماماً چک خواهد شد تا در صورت لزوم تعمیر شوند. اگر خرابی سی پی یو محرز شود و قطعه قابل تعمیر نباشد با یک قطعه جدید جایگزین میشود. تاکید میکنیم که علی رغم تفاوت قیمت سی پی یوی اصل با فیک، حتماً از اورجینال آن استفاده کنید.
✔️ اگه گوشی شیائومی دارید و به تعمیر نیاز داره اینجا رو ببینید:تعمیر گوشی شیائومی 👉
اسمبل کردن گوشی
زمانی که تعویض یا تعمیر سی پی یو انجام شد، مجدداً روی مادربورد نصب میشود و تمام قطعات در جای خود قرار میگیرند. در آخر گوشی بسته میشود و پس از روشن کردنش، تست عملکرد صحیح از آن به عمل میآید تا تکنیسین از صحت و سلامت کلیه قطعات و اتصالات اطمینان حاصل کند.
لطفاً توجه داشته باشید که تمام این مراحل نیازمند مهارت و آگاهی فنی هستند و درصورتی که شما تجربه کافی ندارید، بهتر است تعمیر گوشی خود را به یک تعمیرکار مجرب و حرفه ای بسپارید. در نهایت در نظر داشته باشید که سی پی یو مغز گوشی موبایل شما است و هر چه برای آن وقت و هزینه مناسب صرف کنید، برای کارایی بهتر گوشی خود انجام داده اید.
سی پی یو گوشی را کجا تعمیر کنم؟
اگر شما هم با خرابی سی پی یو مواجه شدهاید و به دنبال پیدا کردن یک نمایندگی معتبر تعمیر موبایل هستید؛ اصلاً نگران نباشید. نمایندگی تعمیر گوشی اسمارت سرویس در تهران آماده پذیرش تعمیر سی پی یو گوشی شماست. در صورتی که خرابی سی پی یو به اندازهای باشد که نتوان آن را تعمیر کرد با تعویض سی پی یو مشکل را برای شما برطرف خواهیم کرد.
شماره تلفن تعمیرات انواع گوشی موبایل
021-66575258
021-66938905
4005 639 0912
0344 227 0912